Інтегроване заняття для дітей раннього віку
Тема. Печу, печу, хлібчик
Матеріал: лялька Оксана; хліб (круглий, житній, хліб-«цеглинка», пшеничний); ілюстрації виробів із борошна; коровай на українському рушникові.
Хід заняття
Лялька Оксанка завітала до нас у гості, принесла нам гостинець — хліб, що сама спекла.
— Покажемо, як ми вміємо готувати тісто для випікання виробів із борошна.
Пальчикова гра «Спечемо пиріжки»
— Розкажи ляльці Оксанці, що тобі відомо про хліб та інші вироби із борошна.
— Що це? (Хліб)
— Назвіть хліб ласкаво. Хлібчик, хлібець...
— Як пахне хліб? (Смачно, чудово, духмяно)
— Який хліб на дотик? (М’який, свіжий)
— Якої форми випікають хліб? (Круглої, овальної, схожої на цеглинку прямокутної))
— З чого випікають хліб? (З борошна)
— Хліб випікають із пшеничного борошна — він світлий, із житнього борошна — темний. Але на смак будь-який хліб гарний, смачний. Хліб нам завжди потрібен: і під час сніданку, і під час обіду, і під час вечері. Є таке народне прислів’я: «Хліб — усьому голова!». Багато людей доклало багато зусиль, щоб хліб потрапив до нашого столу: ростили зерна на ланах, мололи зерна на борошно, випікали вироби з борошна.
— Згадаймо потішку про випікання хліба.
Фізкультхвилинка «Печу, печу, хлібчик»
— Ти гарно розповідав Оксанці про хліб та інші вироби із хліба.
Комментариев нет:
Отправить комментарий